CATEGORIA

PUBLICACIONS RELACIONADES

Interiorisme en espais comercials

Tens un negoci? Saps que l'interiorisme en espais comercials té un gran impacte en aquests? Més enllà de fer-lo visualment atractiu, ajuda a maximitzar el potencial. Aspectes com els colors, els materials o la distribució ajuden a l'optimització del negoci. A més permeten oferir una experiència funcional i agradable tant per clients com per treballadors. L'interiorisme en espais comercials pot millorar l'eficiència del personal i afavorir la fidelització dels clients. T'ho expliquem més detalladament en aquest blog.

El disseny d’ interiors en espais comercials, no només ha de ser atractiu, sinó també funcional i estratègic. La manera en què s’organitza i es decora un negoci, té un impacte directe en l’experiència del client i la percepció de la marca. Des d’una botiga minorista fins a una oficina corporativa, cada espai comercial té les seves necessitats a l’hora de dissenyar-lo. Us ho expliquem a continuació:

L'INTERIORISME COM A REFLEX DE LA IDENTITAT DE MARCA

Cada element de l’espai ha de comunicar l’essència de la teva marca, ja que, el disseny d’aquest, és com una exptenció de la seva identitat. Així doncs, hi ha dos elements molt importants a tenir en compte: els colors i els materials.

En primer lloc, els colors juguen un paper cruical en la percepció de la marca. Per exemple, un espai de luxe, tendirà a utilitzar tonalitats més fosques com el negre o el gris, mentre que una botiga ecològica, tendeix a utilitzar colors verdosos i fusta clara. Pel que fa als materials, reflectiran la qualitat i els valors de la marca. Per exemple, en la botiga ecològica els materials seran més aviat reciclats o naturals, mentre que en l’hotel de luxe, marbre o granet. 

 

Consell: defineix bé quina és la personalitat de la teva marca abans de plantejar el disseny del local. 

DISTRIBUCIÓ DE L'ESPAI

La manera en què els clients es mouen dins un espai comercial és crucial. Un disseny eficient maximitza l’experiència de l’usuari i pot influir en el seu comportament. Així doncs:

  • En botigues, és important guiar al client per l’espai, utilitzant lleixes i mobles que permetin la circulació.
  • En restaurants o cafeteries la distribució ha de facilitar l’experiència tant dels clients com del personal. Les taules han d’estar el suficientment separades per garantir la comoditat i la privacitat dels clients, mentre que la disposició de l’àrea de servei ha d’optimitzar l’eficiència de l’equip.
  • En les oficines, en canvi, se sol necessitar un equilibri entre espais de treball col·laboratius i àrees privades per la concentració. Els espais oberts promouen la interacció, però és important incloure zones on els treballadors puguin treballar de forma individual o tenir reunions privades.

Consell: pots utilitzar catifes, il·luminació o canvis de terra per marcar la diferència entre els espais.

Cosmètica Girona
IL·LUMINACIÓ ESTRATÈGICA

Un altre punt important a tenir a compte en l’ interiorisme en espais comercials és la il·luminació. Aquesta és fonamental per qualsevol espai comercial. No només afecta a l’estètica sino també a la funcionalitat i sensació de confort dels clients i treballadors.

  • En botigues i restaurants la il·luminació ha de destacar productes o zones claus. La llum ambiental pot crear una atmòsfera acollidora, mentre que la il·luminació dirigida pot utilitzar-se per ressaltar articles o zones especials. 
  • Les oficines han de tenir un equilibri entre la llum natural i l’artificial. La llum natural millora el benestar i la productivitat, er això maximtizar la seva entrada és essencial. Les làmpades d’escriptori són importants per les àrees de treball concentrat. 

Consell: evita la il·luminació massa freda o massa càlida. Opta per llums regulables que permetin ajustar l’atmosfera de l’espai segons l’hora del dia. 

MOBILIARI FUNCIONAL I ESTÈTIC

El mobiliari en un espai comercial ha de complir un doble propòsit: ser còmode i funcional però alhora alinear-se amb l’estètica del lloc.

  • A les botigues: les lleixes han de ser versàtils per adaptar-se als diferents productes de temporada.
  • Als restaurants el mobiliari ha de ser còmode i resistent, ja que se’n fa un ús constant. A més ha de reflectir l’estètica del lloc.
  • A les oficines les cadires ergonòmiques i escriptoris ajustables són la clau per la comoditat dels treballadors.

Consell: inverteix en mobles de bona qualitat i disseny funcional. El mobiliari adequat pot allargar l’estança dels clients en un restaurant o botiga i millorar la productivitat en una oficina.

CREACIÓ D'UNA EXPERIÈNCIA SENSORIAL

El disseny d’un espai comercial no es tracta només del que es veu. L’experiència sensorial, incloent-hi olors, sorolls i textures poden millorar significativament l’experiència del client. Aromes, música o textures són elements crucials perquè això passi.

Consells: cuida cada detall de l’experiència sensorial per crear un ambient que sigui agradable.

En resum, l’interiorisme en espais comercials és molt més que estètica: és una eina estratègica que pot influir directament en el comportament del client, l’eficiència del personal i l’èxit general del negoci. Des de la distribució de l’espai fins a l’elecció dels materials, cada decisió ha d’estar alineada amb els objectius comercials i la identitat de la marca. Invertir en un disseny d’interiors adequat no sols atraurà més clients, sinó que també els mantindrà connectats amb el teu negoci a llarg termini.

Us deixem el link cap alguns dels nostres porjectes per si voleu donar-hi un cop d’ull.