CATEGORIA

PUBLICACIONS RELACIONADES

Com escollir una làmpara de menjador

Escollir elements d'il·luminació no és senzill a vegades, per això avui et deixem aquí una petita guia per saber com escollir la làmpara de menjador per a casa teva, la de la teva mare, veïna, amiga o germana.

A vegades es fa difícil escollir els elements que decoren casa nostra, i si a més a més estem parlant de la il·luminació, encara més. Per això aquí us vull deixar una petita guia per tal que us sigui més senzill decantar-vos per unes làmpares o altres a l’hora de vestir la taula de menjador. 

 
Forma
Hi ha una forma senzilla que ens ajuda a escollir la forma general de la nostra làmpara de menjador, i és la forma que té la taula que hi haurà a sota. Si el que has d’il·luminar és una taula quadrada o rectangular, llavors pots escollir qualsevol tipus de forma. Fins i tot pots instal·lar-hi més d’una làmpara de forma consecutiva. Ara bé, si el que tens és una làmpada rodona, llavors si que la millor opció serà escollir-ne una de forma rodona. 
Zona d'oficina anexe a la cuina
reforma en fusta i blanc
Dimensió

El seu tamany, tingui la forma que tingui la taula que hi haurà a sota, no hauria de ser aproximadament la meitat del tamany de la taula. Per exemple, si tenim una taula de 90 cm de diàmetre, llavors hauria de fer pels volts de 45 cm. Si per altra banda tenim una taula rectangular i hi volem col·locar dues làmpares, l’amplada d’aquestes dues sumades no podria superar la meitat de la dimensió de la taula. Per exemple, si tenim una taula de 150 cm, les dues làmpares juntes no haurien de sumar més de 75 cm. Aquesta és la fòrmula que us ajudarà a que quedin proporcionades.

Color

Aquest dependrà una mica més de la nostra intenció amb la làmpara. Si volem que quedi integrada amb l aresta d’elements, haurem d’utilitzar un color de la gamma cromàtica que utilitzem en la resta de l’espai. Si per altra banda volem que destaqui, escollirem un que sigui ben diferent. Cal tenir en compte que si es tracta d’una pantalla, quan la llum passi a través d’ella es tenyirà del seu color. Per exemple, si tenim una pantalla vermella, la llum quan hagi passat a través seu serà vermella i ens tenyirà la resta de l’espai.

 

Distància

El que volem és que ens dongui una sensació agradable quan estiguem asseguts a taula, per això és important que la distància a la que posem la làmpara sigui correcte. Personalment, la mesura que més m’agrada en aquest cas és la de 70 cm des de la part de sobre la taula fins el punt més baix de la làmpara. Per mi és la mida correcta perquè quedi suficientment propera quan estem asseguts.

 

Il·luminació 

Volem que ens il·lumini la taula mentre en fem ús, ja sigui menjant, treballant, dibuixant, preparant regals,… És per això que hem d’escollir que el tipus de llum sigui directe. No cal que veiem la bombeta, hi ha models que el que fan és rebotar la llum a una superfície per tal d’enviar-la a la direcció correcta. Per mi aquestes son les preferides, ja que mai ens il·luminen els ulls directament.

 

Espero que aquests tips us hagin ajudat i que pugueu trobar la làmpara que més us convé per a casa vostra. I si necessiteu quelcom, ja sabeu, ens podeu trobar per aquí responent al formulari de contacte o a les xarxes socials. 

 

Una abraçada,

Cristina