CATEGORIA

PUBLICACIONS RELACIONADES

5 tips perquè el teu bany sembli més gran

En moltes ocasions ens trobem amb reformes en les quals hem d'actualitzar un bany antic, però sense redimensionar el seu espai.

És a dir, sense ampliar-lo. Un dels desitjos és fer que el bany sembli més gran sempre que tenim un projecte d’aquest tipus entre mans. Per això avui vull donar-te cinc tips que ajudaran que el teu bany sembli més gran del que és.

Tons clars

És ben sabut que els tons clars amplien l’espai i que ens ajuden a donar més llum i semblar que l’espai sigui molt més ampli, que no ens sembli un bany mini. Existeix una gran gamma de materials ceràmics amb acabats en tons molt clars. Mil i un tamanys diferents també, igual que en formes, però t’aconsello que escullis sempre que puguis una mida de ceràmica gran, per tenir el mínim de juntes. Com més juntes, més ens divideix l’espai. De tons clars, n’hi ha molts també: des de beixos fins a grisos, però sempre escull un to càlid a no ser que tingui algun element molt càlid ja escollit i puguis contrarestar-lo una mica.

Sanitaris i mobles penjats

Tot element que arribi fins a terra farà que ens escurci la visió i que la nostra ment cregui que el terra acaba allà. Per això el que hem de fer és penjar els sanitaris i el mobiliari, perquè la nostra captació digui “ei, que el terra continua aquí sota” i així ampliem el camp visual. I si no podem penjar el moble perquè la paret no acceptaria el seu pes, doncs escollim un que porti potes per poder tenir un efecte semblant.

Miralls

Col·locar un gran mirall en el bany farà que el teu espai es vegi augmentat. A part de donar molta més intensitat a la llum, el que farà és que et sembli que l’espai és molt més gran perquè el joc que et permet amb el seu reflex farà que l’espai es multipliqui.

Una bona il·luminació

Quantes vegades ens trobem amb banys amb un únic punt de llum? I no, no estic parlant de banys de cases o pisos antics, no. Parlo de pisos de constructores en què no s’ha tingut en compte més que deixar un únic punt de llum en el sostre. La il·luminació és molt important, per això un bon repartiment d’ulls de bou i inclús algun aplic davant el mirall ens ajudaran que l’espai creixi en amplitud i lluminositat.

Acabat brillant en la ceràmica

Aquest tipus d’acabat serà el que farà, de nou i com parlàvem en l’apartat del mirall, que la llum reboti en ell i, per tant, ampliem lluminositat i espai. No fa falta que tot el bany estigui en aquest acabat, pots combinar diferents ceràmiques en terra i parets, inclús donar èmfasis en una de les parets per donar-li protagonisme.