CATEGORIA

PUBLICACIONS RELACIONADES

5 raons per les quals unir la cuina al menjador o la sala d’estar

Unir la cuina al menjador o a la sala d'estar és una de les peticions que més rebem per als nostres projectes d'interiorisme.

I és que jo en soc super fan! Sempre dic que ja hi ha prou obligacions del dia a dia per a separar-nos de la família que, quan arribem a casa, no ens separin les parets. Poder estar junts fent diferents feines o les mateixes, és quelcom genial i que crea un ambient únic de convivència. Uns freguen plats, els altres prenen una copa de vi, preparen el sopar o l’esmorzar, unes delicioses galetes o un pastís de pastanaga. Altres miren la televisió o estan simplement estirats al sofà llegint un llibre.

Obrir els espais comuns em sembla sempre una molt bona idea. No només pel que comentava, sinó també per l’amplitud dels espais. Per sentir-nos millor, fer entrar la llum natural al màxim, no sentir-nos entre quatre parets tancades. Sentir que és llar.

Moltes de les vegades que ens comenteu que voleu fer un canvi així, ens dieu “només és tirar la paret a terra”. I sempre us responem que no és només tirar la paret. Que la paret és un desencadenant d’altres elements que es veuen afectats. Així que, aquí te’ls expliquem: No hi ha terra sota la paret Quan construïm, sempre se solen fer les parets i a continuació es pavimenten els terres, ja ve siguin ceràmics o de parquet. És per això que, quan traiem la paret, a sota no hi haurà terra, veurem el forjat de formigó o les bobedilles. Així doncs, hem de prendre una decisió: farem canviar el terra de tota la cuina fent que sigui diferent que al menjador, o aprofitarem per a canviar-lo si no està en bones condicions? No hi ha sostre sobre la paret Igual que el revestiment del terra s’instal·la a posterior a la construcció de les parets, el mateix passa amb els sostres. Si estem davant d’una cuina sense fals sostre, haurem d’enguixar l’espai on abans hi havia la paret. Si per altra banda, tenim un fals sostre, llavors haurem de pensar com ho acabem: si fem pujar una tàbica, si el trèiem sencer…, Múltiples són les possibilitats d’acabats! No hi ha acabat als laterals de la paret Si no hi ha acabat sota ni sobre de la paret, ben lògic és que tampoc ho sigui als laterals. Així que aquestes unions també es veuran afectats i haurem d’estudiar com integrem tot plegat i quin acabat escollim.

Les instal·lacions

Hi ha un radiador instal·lat a la paret? L’haurem de desplaçar a un altre radiador o a una altra zona de la mateixa estança per no perdre calories i passar fred a l’hivern. Hi ha interruptors d’encesa de llums? Llavors els haurem de desplaçar cap a una altra paret que ens quedi en el pas d’entrar a la zona de la cuina, perquè sigui de fàcil accés quan entrem i sortim de l’espai.

Hi ha una caixa d’instal·lacions?

Llavors el cablejat s’haurà de modificar i dur fins a una nova situació. Dins elles és on es realitzen empalmes elèctrics, així que són punts molt importants a tenir en compte. Si vols aprofitar per a canviar la distribució, segurament també voldràs canviar la il·luminació, així que és un altre element a estudiar i pensar bé.

El mobiliari

Aprofitaràs el mobiliari existent perquè tens una cuina de paret? O vols complementar-ho amb una illa com a zona de suport? És quelcom que s’ha d’estudiar a fons: les dimensions dels passos, en quina zona és millor un element o un altre per com estan les instal·lacions, si es canvien o no els electrodomèstics… Això serà el que ens guiarà per definir la distribució de mobiliari.

Aquí t’ensenyo un stories del nostre compte d’Instagram que vaig gravar en una de les nostres visites d’obra, on podràs veure que no hi ha paret al damunt, a sota ni acabat als laterals quan la vam enderrocar.